Site-analyse

Groei in de gaten houden

Heb je nagedacht over Google Analytics, maar het lijkt allemaal een beetje te ingewikkeld? Dat is jammer, want het juiste gebruik van Analytics kan u helpen de juiste beslissingen te nemen voor uw bedrijf.  Welke Facebook-advertentie doet het beste? Of doet Instagram beter? Moet ik meer investeren in Google Ads of juist meer met   Facebook doen? Heb krijg ik relatief gezien veel of juist weinig conversies via mijn advertenties? 

Al deze inzichten en meer krijgt u met een juiste analyse, door het gebruik van een Analytics programma. Veel MKB-ers gebruiken deze programma’s helaas niet zoals het zou moeten waardoor ze belangrijke kansen mislopen, bedreigingen over het hoofd zien enzovoorts. 

 

Analytics installeren

Is het niet erg ingewikkeld om Google Analytics te installeren en moeten we niet aan een hele hoop privacywetten te voldoen? Kort antwoord, het is helemaal heel eenvoudig om Google Analytics te installeren en een privacybeleid en dergelijke zijn eenvoudig aan te passen. In veel gevallen heeft u niet eens een advocaat nodig om de AVG aan te passen.

Met Analytics u de juiste beslissingen nemen over uw bedrijf, geen giswerk of buikgevoel betrokken. Bij Y-ISE streven we naar een gegevensgestuurde benadering van ons werk, het maakt besluitvorming ongecompliceerd en u er zeker van zijn dat uw beslissing de juiste is. Hiervoor is het belangrijk om de indicatoren van uw succes KPI’S of kernpunten maar ook kernwaarde te kennen, de factoren die uw bedrijf succesvol maken. Wanneer we willekeurige factoren nemen krijgen we geen resultaten waar we iets belangrijke conclusies uit kunnen trekken.  Hier kunnen we u helpen bij het selecteren van de juiste metrische gegevens om te meten en de juiste rapporten uit te leveren. Het zal uw leven als ondernemer gemakkelijker maken. 

Tag Manager installeren

Als er specifieke statistieken zijn die u op een website wilt meten, bijvoorbeeld de conversie van een specifieke bedankje-pagina (de pagina waarop de gebruiker landt nadat ze iets hebben gekocht), kunt u een tag installeren vanuit de Google tag-Manager om dit te meten en de exacte data die u wilt meten. Dit zorgt ervoor dat het zal verschijnen in uw Google Analytics en dus het maken van uw leven gemakkelijker. Als u hulp nodig hebt in Analytics gerelateerde onderwerpen wees niet bang om te schrijven of bel ons, kunnen wij u adviseren over de beste voorgang.