DIY SEO Services
Marketing voor groei

Wanneer je niet veel geld wilt uitgeven en het grootste van SEO  zelf wilt doen is DIY SEO iets voor u! Waarom zou je SEO zelf willen doen met alsnog de hulp van een SEO professional? Allereerst om zeker te zijn dat er hulp is wanneer je alsnog vast zit. Ten tweede krijg je het beste van beide werelden, het geldbesparende aspect van doe het zelf en het vertrouwen dat er altijd een back-up is met tips en adviezen!

Waarom is SEO belangrijk? 87% van de shoppers begint met een online zoekopdracht.

Doe het zelf SEO

Als je de tijd of de middelen in huis hebt, ben je perfect in staat om zelf SEO-optimalisatie uit te voeren. Er is geen “geheime saus” en er zijn geen goocheltrucs. De meest SEO die je zelf heel gemakkelijk doen is technische SEO. Dit klinkt misschien eng, maar het is eigenlijk behoorlijk uitvoerbaar.

We zullen beginnen met een SEO-audit, dit is wat de meeste SEO u gratis zullen geven waardoor uw website op veel punten slecht uitziet. Hoewel deels waar, zijn de meeste technische SEO-onderdelen eenvoudig te repareren met een beetje IT-Webkennis. Als voorbeeld www.woorank.com geeft u één gratis audit (daarna hebben ze een prijsstelling plan). Omdat uw site nooit volmaakt is, zou ik niet al te ongerust zijn over alle punten die in de controle zijn uiteengezet. Een audit is een leidraad voor de technische staat van uw site niet alles staat in steen gebeiteld, naast de technische factoren zijn er namelijk nog veel meer belangrijke dingen om op te letten. 

Wat zijn de volgende stappen in DIY SEO?

Volgende op onze DIY SEO-optimalisatie lijst is inhoud, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen, inhoud is koning! Oké, maar wat betekent het? Dit betekent dat de inhoud op uw website relevant moet zijn voor uw (potentiële) klant. Neem de website van een voetbalclub bijvoorbeeld: wat is belangrijk voor de fans en zelfs tot op zekere hoogte de rivalen van uw Club?

-Wanneer spelen ze – datum en tijd
-Waar spelen ze (uit of thuis)
-Waar kun je kaartjes krijgen voor de wedstrijden
-Wie zitten er in de selectie
-Hoe kan een fan merchandise krijgen
-En nog veel meer.

U zult deze informatie op uw website willen website willen hebben op zodat een fan deze gemakkelijk kan vinden. En zo wordt de informatie relevant, gemakkelijk te vinden en in principe gebruiksvriendelijk. Voor tickets kan er bijvoorbeeld een online reserveringssysteem zijn, of een mobiele knop om rechtstreeks naar de ticketing te bellen. Of u kunt een WhatsApp-Hotline overwegen voor het bestellen van tickets per mobiele telefoon. Zoals u zien zijn er vele manieren waarop u de gebruiker relevante inhoud ter beschikking kunt stellen. Meestal hangt het af van wat de voorkeuren zijn van uw doelgroep in uw niche.

Silver surfers willen waarschijnlijk bellen om hun kaartjes voor de wedstrijd te reserveren, terwijl millennials ze waarschijnlijk Online rechtstreeks met hun telefoon willen bestellen. En er kan een groep zijn die naar het ticket centrum in het stadion wil komen om hun geprintte ticket ter plaatse te kopen *.

Meer over DIY SEO!

 soortContent betekent niet alleen informatie die mensen direct je product of dienst laat kopen. Goede achtergrondinformatie is ook erg waardevol voor het klanttraject. Laten we verder gaan met het voorbeeld van de voetbalclub, heeft je voetbalclub een geweldige geschiedenis? Dat zou  leuk zijn om op de website terug te vinden. Misschien u zelfs de gedigitaliseerde oude nieuws artikelen over de club of over spelers of deze inhoud gebruiken op een “throwback-thursday” op Social Media. Of als je serieus bent over het hebben een professionele schrijver schets van de geschiedenis, hoogte en diepte punten van de club.

Meer informatie over content, content in dit geval kan ook zijn waar je de fanclub kunt vinden, hoe je lid wordt van een officiële fanclub. Waar fan evenementen te vinden zijn, posters van de spelers krijgt enzovoorts.

Indexering en robots. txt + sitemaps. XML

Eerst is het belangrijk om een robots. txt-bestand te maken, zodat Google kan zien of het je website kan/mag crawlen (indexeren) of niet. Dit bestand vertelt Google in principe welke delen van de site het kan indexeren en welke niet. U wilt bijvoorbeeld niet dat Google uw sub-site/login of/wp-admin indexeert.

Vervolgens zou u een sitemap XML-bestand willen maken dit is een soort van wegwijs kaart van uw website, het toont zoekmachine crawlers waar wat op uw website te vinden is. U kunt er zelf een maken of hulpmiddelen (gratis tools) gebruiken om dit te doen.
Nu de robots en sitemap-bestanden zijn gemaakt, gaan we deze uploaden naar de hoofdmap van uw website met de naam robots. txt en sitemap. XML respectievelijk. Dit laatste is belangrijk voor zoekmachines om uw site gemakkelijk te indexeren

Google Search console

Na de bovenstaande stap uploaden we de sitemap. XML-bestand yoursite. xyz/sitemap. XML naar de Google Search console. Van waaruit u uw sites gaat indexeren, zodat Google deze met prioriteit crawlt. Ook wanneer iets veranderd op een van uw site of sub-sites is het een goed idee om Google te laten weten dat er iets veranderd.

De sitemapstructuur van uw website is zo belangrijk voor zoekmachines, omdat het hen laat zien welke pagina’s/delen van uw site belangrijk zijn en welke niet en wanneer zoekmachines zoals Google, Yahoo of Bing het verkeerd krijgen, kan dit enkele implicaties hebben voor uw site.

Dit artikel wordt tzt bijgewerkt omdat het nooit is voltooid, net zoals dat u uw site ook regelmatig zou moeten updaten, Google houdt van verse inhoud en sites mogen niet worden vergeten, omdat het internet en uw klanten elke keer veranderen.

Dus om te Recap DIY SEO dat u doen op dit moment voor uw site:

– SEO Audit
– Volg de technische stappen
– Maak een robots. txt-bestand
-Maak een sitemap. XML-bestand
-gebruik Google Search console om je sitemap te uploaden
-gebruik Google Search console om je sites in de rij te zetten voor een prioriteit crawl (vragen om indexering)
-relevante content maken en informatie die uw doel wil zien.

Natuurlijk zijn er meer dingen die je doen met sociale media en nog veel meer…

* (ter wille van de vereenvoudiging zijn er een aantal aanames gedaan over doelgroepen en hun gedragingen, dit zijn géén feiten en kunnen per regio en/of land verschillen).